اینها سوالاتی بود که به ذهن پائول گینه هم خطور کرد و سال 1999 در فرانسه به فکر ساخت رستورانی برای نابینایان افتاد. سپس این رستوران سال 2004 توسط 2کارآفرین به نامهای ادواردو بروگلی و اتینه بویسروند به مرحله اجرا گذاشته شد. طرح آنها 3 هدف را دنبال میکرد: اول این که به افراد بینا و سالم امکان تنها چند ساعت تجربه زندگی در تاریکی را میدهد. دوم این که مردم به تاثیر یا نبود تاثیر بینایی و دیدن در مزه غذا پی میبرند و سوم ایجاد اشتغال برای نابینایان بود.
نتیجه این که امکان اجرای این ایده بهموفقیت رسید و سال 2006 اولین رستوران تاریک در مسکو و سال 2007 در لندن افتتاح شد. «در تاریکی محض» نام این رستوران عجیب در لندن است. هنگام ورود به این رستوران باید ابتدا تلفن همراه، دوربین، فندک و هر وسیله دارای نور تحویل داده شود. برای وارد شدن به سالن پذیرایی تاریک این رستوران باید دست روی شانههای نفر جلویی گذاشت و با کمک راهنمایانی که نابینا هستند، به سمت میز مورد نظر پیش رفت البته با احتیاط لازم تا به میز و صندلیهای اطراف برخورد نکنید و چیزی را نشکنید. قابل ذکر است انواع غذاهای گیاهی و گوشتی در اینجا سرو میشود و شما میتوانید طعم آنها را در تاریکی محض تجربه کنید. زمانی که دیگر چشمها در تاریکی و حین غذا خوردن بهکار نیاید، اتفاق بسیار جالبی میافتد و همه حواس شما به چشیدن طعم غذا و مواد تشکیل دهنده آن صرف میشود و حتی تمام گفتوگوها و نوع گفتمان نیز عوض میشود و دیگر از آداب و رسوم و نحوه گرفتن کارد و چنگال خبری نیست و دیگر قضاوت راجع بهنحوه غذا خوردن خود یا دیگران وجود ندارد یا حتی میتوانید با دست غذا بخورید یا ظرفتان را لیس بزنید و مطمئن باشید که هیچ کس بجز دوربینهای مادون قرمز امنیتی شما را نمیبیند.
شاید هم بد نباشد که در خانه، تمرین چشیدن غذا را با چشمان بسته و بدون قضاوت راجع به رنگ و ظاهر آن داشته باشید و اگر توان رفتن به این رستوران را ندارید، خود را در این تجربه شریک کنید.